logo_se.png

TILLVERKARE AV STATYETTER, POKALER OCH REKLAMARTIKLAR

Vår wikipedia

Mångfalden av teknologier och material som används i tillverkningen av våra unika statyer är nästan obegränsad. Inte desto mindre kan även grundläggande och oftast använda teknologier ibland orsaka huvudvärk. För att underlätta för våra kunder att förstå skillnaderna mellan dem, inte bara visuellt utan också produktionsmässigt, vilket påverkar tidsramar, priser och möjligheter till utförande, presenterar vi en kort kunskapskompendium om våra viktigaste teknologier. 

Det finns många tekniska brister här, för de mer avancerade men också för nybörjare finns det något för alla. 

Varför är det bättre att använda ytförgylld graverad istället för intern graverad? Vilka fördelar har UV-tryck jämfört med vanlig målning? Är det bättre att välja en glasstatyett eller en metallstatyett? Efter att ha läst vår Wikipedia kommer svaren på dessa och många andra frågor att bli tydliga. 

Låt oss börja med konstruktionsstrukturen för statyetter.

Material

szkło kryształ

Glas

Det viktigaste materialet som används i vårt företag. Det är från det som namnet GLASSO kommer från, vilket har rotat sig i våra kunders minne. Glas är på grund av sin flexibilitet i design en oumbärlig material för att skapa statyer. Dess genomskinlighet möjliggör användning av valfri teknik. Det är som ett rent papper där vi kan skapa i stort sett vilka projekt som helst.
mosiadz.jpg

Metall

För att skapa våra statyetter använder vi ett brett utbud av produkter och metallkomponenter. På samma sätt som med glas kan vi skapa hela statyetter eller tillbehör till statyetter av andra material. I vår produktion använder vi flera metalllegeringar som skiljer sig åt i tekniska egenskaper och möjligheter till bearbetning, men framför allt i färg.
drewno pełne

Trä

Trä är ett "levande" material, vilket betyder att dess struktur kan förändras över tiden, vilket gör att användningen av träelement för att tillverka statyer inte är lika enkelt trots deras teoretiska enkelhet att utföra. Men tack vare stor erfarenhet av att producera statyer som kombinerar olika material kan vi framgångsrikt använda träelement i vår dagliga produktion.
żywica

Harts

Epoxyharts används som bindemedel för konstruktionslaminat, för att gjuta elektriska komponenter, som lim för metaller och som råmaterial för att bygga hårda former.
wózek widłowy druk 3d

3D-utskrift

3D-utskriftsteknologi gör det möjligt att skapa valfria och komplicerade element och figurer. Med hjälp av den kan vi överföra en virtuell tredimensionell design direkt till den verkliga världen.
akryl odlewany

Akryl

Akryl, ofta kallad akrylglas, är motsvarigheten till glas inom kategorin konstmaterial. På avstånd ser det liknande ut, men tack vare att det är ett konstmaterial är det mer plastiskt. Vi kan enkelt skära det med laser, böja det och även infoga föremål inuti. Dessa egenskaper gör det oumbärligt i projekt som inte är möjliga att utföra med glas.
podstawa betonowa statuetki

Betong

Ett nischmaterial som används ibland i vårt företag. Det är svårt att arbeta med för dekorativa ändamål. Vi tenderar att begränsa de former vi får fram till enkla former som främst fungerar som underlägg.
kamien

Sten

I många av våra projekt använder vi också stenmaterial. Stenar finns i naturen i olika färger och mönster. De passar mycket bra i kombination med glas eller metall. Men de fungerar också bra som fristående statyer.

Graveringsteknik

grawer-3d-min.jpg

Inre 3D-gravering

Detta är 3D-lasermärkning av ett tredimensionellt (3D) element inuti glaset. Till skillnad från 2D-märkning begränsas vi inte här till endast en plan. Vi kan göra märkningen nästan över hela tillgängliga volymen av brytningen.
grawerunek wewnetrzny 2d

Inre 2D-gravering

Detta är lasergravering av en 3D-platt (2D) element inuti glaset. Vanligtvis används för texter, logotyper, bilder och andra platta grafik. Det kan användas på troféer - plaketter (som till exempel platt plakett GLA0001), men också på tredimensionella troféer (som till exempel kub GLA0004).
piaskowanie-min.jpg

Sandblästring

Detta är en metod för ytmärkning, liknande ytmärkning med lasergravyr - genom att välja material från ytan av statyetten och matta ner den. Materialet har en fördjupning på platsen där sandblästringen sker, vilket beror på längden och intensiteten av sandblästringen på den specifika platsen.
statuetka szklo Dekra glasso

CO2-lasergravyr (ytbehandling)

Laser ytgravering är en metod för att märka ytor med hjälp av en CO2-laser. Verktyget för gravering är här en laserstråle riktad vinkelrätt mot den märkta ytan.
statuetka grawerunek wewnetrzny 2,5d

Inre 2,5D-gravering

Detta är en specifik variant av 3D-gravering. Det används dock för att skapa halvmodeller av 3D från en bild av en person eller en bild av någon annan objekt.
statuetka szklo Replenish glasso

Målning

Nästan varje glaselement vi skapar kan målas i valfri färg. Det kan vara en fullständig målning som ger glaset en viss färg, eller så kan det vara enbart en dekoration som visuellt förhöjer det genomskinliga glaset.
nadruk-UV-min.jpg

UV-tryck

Detta är en typ av tryck med specialbläck i CMYK + Vit-paletten, härdade med vitt ljus. UV-tryck kan användas på nästan vilka platta ytor som helst på statyer.
statuetka szklo Drama Desk glasso

Skyltar

Aluminiumplattor i olika färger monteras vanligtvis på statyettens bas. De är en utmärkt alternativ för statyetter där det inte går att gravera på dess huvudelement.
fusing

Fusing

Teknologi för att smälta glas för att uppnå dekorativa effekter. Två grundläggande effekter är rundning och slätning av kanterna samt att uppnå en intressant yta på glaset. Glaset som ska smältas kan förberedas med valfri skärmekanism som gör det möjligt att få önskad form.
statuetka druk3d golden tooth glasso

Metallisering

Teknologi som ger exklusivt kromat utseende till projekt. Används främst för 3D-utskriftsprojekt och hartsprojekt. Genom metallisering får statyer en helt annan utseende än med andra ytbehandlingar.