logo_se.png

TILLVERKARE AV STATYETTER, POKALER OCH REKLAMARTIKLAR

Hjälp

help1-min.jpg
Lägg till i kundvagnen
help2-min.jpg
Förhandsgranskning av frågor
help3-min.jpg
Fyll i formuläret

ALLMÄN INFORMATION    
______________________________________________________________________________

 

Kundtjänst
Man kan kontakta oss per telefon, eller via e-post Vi betjänar både privatpersoner och företag. Vi arbetar snabbt och våra produkter är av högsta kvalitet. Våra konsulter hjälper dig välja bästa lösningar för alla tillfällen då det ska tilldelas statyetter eller exklusiva gåvor.


Returer    
Enligt distansavtalslagen gäller returrätten ej varor ”som är specialtillverkade efter konsumentens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel". Beställningsprocessen garanterar dock att varje beställning färdigställs i enlighet med kundens önskemål och anvisningar samt efter kundens slutgiltiga godkännande. Om dina produkter skadas under transport, garanterar vi en ny leverans utan extra kostnad. 
 

Frakt och leverans    
Statyetter tillverkade före klockan 14:00 expedieras på tillverkningsdagen. Vår speditör TNT levererar i de flesta fall nästa arbetsdag. 

 

Betalningsmetoder    
Vi accepterar betalningar i form av bank- och kontantöverföringar. Postförskott kan också ordnas. Nya kunder betalar i förskott vi sitt första köp. 
 

VANLIGA FRÅGOR (FAQ)    
______________________________________________________________________________

Hur ser beställningsprocessen ut?    
Beställningsprocessen är indelad i flera steg. I första steget försöker vi alltid hjälpa våra kunder välja de bästa produkterna för specifika tillfällen. Vi erbjuder statyetter i glas, metall, trä samt i olika typer av harts. Vi rättar oss efter kundens budget, vår erfarenhet samt av de tillfällen i samband med vilka våra produkter ska användas. 

Alla kunder som vill se referenser till statyetter som vi gjort, får sådana omedelbart via e-post. Våra kunder inkluderar säväl företag som privatpersoner. 
I nästa steg förbereder vi en offert baserad bland annat på leveranstid och kvantitet. Efter offertens godkännande förbereder vi en visualisering för kunden för att tydligt åskådliggöra hur den färdiga produkten kommer att se ut. Detta gör vi i form av unika virtuella fotografier. Efter kundens återkoppling utför vi eventuella förändringar och efter slutliga godkännandet går statyetterna till produktion. 

I slutfasen packar vi våra produkter noggrant och omedelbart expedierar dem till kunden via våra speditörer. 

 

Hur lång är leveranstiden?    
Hela processen tar från 2 till 14 dagar. För skräddarsydda specialbeställningar bestäms leveranstiden individuellt. Olika faktorer kan förkorta eller förlänga den. Väntetiden för grundläggande visualiseringar är ungefär 1-2 dagar, mer avancerade såsom 3D-objekt tar cirka 3-4 dagar. Eventuella förändringar på kundens begäran kan försena processen. Produktionstiden tar 1 till 9 dagar beroende på: antal beställda produkter/kopior, lagersituation, formens komplexitet. Leverans av färdiga produkter tar 1-2 arbetsdagar inom Sverige. 

 

Vad är 3D-visualisering?    
3D-visualisering är en verklighetstrogen tredimensionell bild av produkten som kunden får för att kunna återkomma med synpunkter eller godkänna produktens slutgiltiga design. 3D-visualiseringar är datorgenererade och visar exakt hur slutprodukten kommer att se ut. 

Tack vare 3D-visualiseringar kan både kunden och vi vara säkra på att produkten kommer att uppfylla kundens alla förväntningar. 

 

Vad behövs för att skapa en 3D-visualisering?    
Det finns två typer av lasergravering - 2D (platt) och 3D (tredimensionell). 2D-gravering kan utföras både på kristallens yta och inne i kristallen. Detta är bara en platt bild/text, precis som om den vore tryckt på ett pappersark. 3D-gravering skapas emellertid i 3 dimensioner och kan betraktas från olika sidor. 

För att skapa en logotyp eller ett annat motiv i 3D används en speciell programvara för 3D-modellering. Denna process kallas för 2D-3D konvertering. Bästa underlaget för logotyper är vektorfiler (*.eps, *.ai osv). När det gäller föremål finns det 2 typer av 3D – 180 graders och 360 graders. De flesta nöjer sig med 180 graders 3D vilket kan jämföras med en ansiktsmask där allt som syns på den platta underlagsbilden får en tredje dimension dvs ett djup. Om man tittar på ”masken” bakifrån ser man allt spegelvänt och invänt. För 180 graders 3D räcker det med ett enda bra foto på föremålet taget i en fördelaktig vinkel. 

Vill du beställa 360 graders 3D med föremålets naturliga former synliga från alla håll, finns det TVÅ alternativ: 
1. Om du har en färdig CAD-fil (3D-fil), kan vi oftast använda den.
2. Har du ingen CAD-fil, ta 10-20 fotografier från alla möjliga håll på föremålet i fråga, även underifrån och uppifrån.
Vi kan också erbjuda ett stort urval av färdiga 3D-objekt som kan användas för gravering. Om du har ytterligare frågor tveka inte att kontakta oss. Vi svarar gärna på alla dina frågor. 

 

Vilka filtyper (loggor, foton) accepteras för 3D-visualisering?    
När det gäller logotyper är minimikravet att filer är högupplösta. Men för att vi ska kunna behålla alla detaljer rekommenderar vi att du tillhandahåller oss en vektorfil såsom PSD, EPS (Adobe Photoshop), CDR-fil (Corel Draw), AI (Adobe Illustrator) eller PDF. Det finns även andra vektorformat som också kan användas. 

För mer komplexa 3D-modeller och sådana som kräver mycket exakt detaljering och precision (t.ex. maskindelar), är det bäst om du redan har egna 3D-filer, till exempel sådana filer som MAX, (3D Studio Max), MA (Maya), Solid Works osv. 

 

Kan man göra ändringar efter beställningen?    
Ja, men bara tills produkten har tillverkats av oss eller dess fysiska tillverkning startat. 
Behöver du få något ändrat p.g.a. oväntade förändringar i ditt projekt, vänligen kontakta oss omedelbart per telefon. 

 

Är det möjligt att lägga individuella, unika eller ovanliga order?    
Vi kan skapa vilka statyetter som helst każdą statuetkę, Vi har också ett brett sortiment av färdiga kristaller kryształtów i olika storlekar. Om du har en idé om hur din statyett ska se ut, tveka inte att kontakta oss. Vi kommer att förverkliga din fantasi. 

 

VARFÖR VÄLJA VÅR FÖRETAG?    
______________________________________________________________________________

Högsta kvalitetsgaranti    
GLASSO GRUPPEN garanterar högsta kvalitet. Många kända internationella företag i organisationer är bland våra återkommande kunder. 

 

Kristallkvalitetsgaranti    
Glasprodukter som vi erbjuder våra kunder tillverkas av s.k. optiskt glas av typen K9. Detta är kristallglas som exempelvis används för produktion av linser och för prismor i laseroptik. K9 har en mycket hög genomskinlighetsgrad och ytterst sällan några luftbubblor. Väger cirka 24% mindre än glas med blyinnehåll, poleras väl. I praktiken är det den renaste industriella glastypen som finns. Det används bland andra av SWAROVSKI.